• ADRES: Saray Mah. Ansa Yapı Koop. 1076. Sokak No: 2/M
    Kahramankazan / ANKARA

  • BİZİ ARAYIN: 0312 815 40 40
    info@boymix.com.tr

KUMLAMA KABİNİ ve KUMLAMA MAKİNELERİ Niğde

Mekanik ve otomatik kumlama kabini, fabrika havalandırma ve endüstriyel boya tesisleri tasarım ürünlerimizi, yüzey işlemlerle ilgili tüm çözümler için bize ulaşabilirsiniz.
Kumlama kabinlerimiz Niğde parça boyutuna ve çeşitliliğine uygun olarak size özel tasarımlar sunmaktayız. Kumlama kabini 4 metre ölçüden 30 metre boyuta kadar ende 3 metre genişlikten 8 metre boya kadar kumlama kumlama kabini Niğde, referanslarımız için bize ulaşabilirsiniz.
 
Modüler kumlama kabini Niğde, öncelikle ağır hizmet kapıları ve kapı çerçeveleri ile tamamlanmış standart bir 2 mm galvanize çelikten yapılmış panelden yapılır. Duvarda esnek malzemeler kaplanarak grit ve bilyanın personele geri dönüşü engellenmiş olur. Kumlama kabini Niğde aydınlatma
Armatürleri özel koruma yapılarak uzun süreler kırılmadan kullanımına olanak sağlar. Enerji tasarrufu dikkate alınarak tüm aydınlatma armatürleri led sistemdir.
Zeminde kum toplama işlemi için minumum kazı projesi ile çözüm üretmekteyiz. Kumlama kabini zemini için iş akışına uygun 3 farklı yöntemle kumlama malzemesi toplama işlemi yapılmaktadır.
Kapılar özel profil ve toz boyalı olarak üretilmekte ayrıca otomatik kapıda kullanılabilmektedir. Kapı içine ilave branda kapı kullanarak kumlama kabininden dışarı kumlama malzemesi çıkışı sıfıra indirilir ve kapı ömrüde uzatılmış olur.
Zeminden toplanan kumlama elevatörü ile separatöre taşınır. Kumlama sistemine karışan malzemeler burda elenerek ayrıştırılır. Kumlama kazanına aktarılan grit ve çelik bilya tekrar kullanıma hazır hale gelmektedir.

KUMLAMA
boyama öncesi yüzey hazırlık işlemlerinin ilk sırasında yer almaktadır kumlama ile temizlik.
boya öncesi zemini çok iyi hazırlayarak astar ve boyama işlemlerinden en iyi sonucu almanız mümkün olacaktır. kumlama kabinleri istenilen ebat ve özelliklerde tasarlanmaktadır. zeminden grit toplama işlemi 3 farklı yöntemle otamatik olarak toplanmaktadır. toplanan grit ve bilya elevatör sistemine aktarılır. elevatör sistemine alınan kumlama metaryali separatör ve elek sisteminden geçerek içinden yabancı maddeler ayrılır. kumlama kabini deposuna gelen malzeme otamatik olarak kumlama kazanına aktarılır. kumlama kazanı ve ekipmanarı CE belgeli ürünlerden oluşmaktadır. Kumlama kabini toz toplama sistemi sulu filtre sistemi ve kartuş filtre yöntemlerinden oluşmaktadır. farklı seçenek ve size özel modeller ile kumlma kabinleri ile izmir kumlama kabini, istanbul kumlama kabini, konya kumlama kabini, ankara kumlama kabini başta olmak üzere tüm Türkiye'de sizlere hizmet vermekteyiz.          

KUMLAMA NEDİR , NASIL YAPILIR ?
Kumlama , metalin zamanla pas ve korozyona uğramasından dolayı üzerindeki yağ,kir,pas ve korozyonu kaldırıp boyama işlemi ile metalin kullanım ömrünü uzatmak için uygulanan bir yöntemdir.Kumlama işlemi,özel imal edilmiş grit adında çeşitli aşındırıcı maddelerle yapılır.Kumlama , metal yüzeyinde görünen ya da mikronize boyutlardaki pas ve korozyonu yok etmekle birlikte, metalin özünü ortaya çıkarmaktadır. Kumlaması henüz bitmiş olan bir metal, pas ve korozyona karşı en korumasız oldugu zamandadır. Metal kumlama işleminden sonra nemli bir ortama bırakılırsa bir kaç saat içinde renk değişimi ile kendini belli eden oksidasyona maruz kaldığı gözlenir. Bu sebeple kumlanmış olan metal en kısa sürede korunmalı,boyanarak metalin hava ile teması kesin suretle kesilmelidir. Bunun için en iyi uygulama zinc boyamadır. Airbest Makine Kumlama Boyama olarak bizler bu uygulamaları yetişmiş ve eğitimli çalışanlarımızca profesyonelce yapmaktayız.Unutulmamalıdır ki kumlama ne kadar kaliteli yapılmış olursa olsun, profesyonelce yapılmamış bir boya uygulamasında, iğne ucu kadar bir noktanın hava ile teması halinde, hava alan o noktadan korozyonun başlaması ve tüm metale yayılması kaçınılmazdır. Bu yüzden boya uygulamasının profesyonel ekipman ve ekip ile uygulanması son derece önemlidir. Kullanıldığı sektöre göre farklı metal yapı ve imalatlara farklı aşındırıcılar kullanmak ve uygun epoksi boyayı, profesyonelce ve aynı zamanda uygun film kalınlıklarında uygulamak kalitenin diğer etkenleridir. Kumlama işleminin amacı her şeyden önce boya uygulanacak olan metalin tam anlamıyla temizlenmesi ve uygulanacak olan boyanın metal yüzeyinde tutunabileceği gözenekler ve pürüzlülük oluşturmaktır. Kumlama işlemi aynen zımpara kağıdında olduğu gibi bir pürüzlülük sağlamaktadır. Uygulanan boyanın metal yüzeyine herhangi bir kimyasal reaksiyon ile yapışması mümkün değildir.Yapışmanın tam olabilmesi içinde yüzey,uygun aşındırıcılarla pürüzlendirilmelidir.

KUMLAMA İŞLEMİNİN UYGULANIŞI
Kumlama kumunun yüksek basınçlı hava ile metal yüzeye çarptırılması işlemidir. Bu çarpma esnasında kum metal yüzeyi mikron seviyesinde aşındırırken aynı zamanda yüzeydeki yağ,kir,pas gibi her türlü istenmeyen maddeyi de temizler ve yüzeyi boya uygulamasına hazırlar.  Açık alanda yapılacak mobil kumlama işlemi için kumlama kazanları kullanılır. Kumlama kazanları ile tersanelerdeki gemilerin kumlanması, büyük konstrüksiyonların kumlanması gibi işler yapılabilir. Ayrıca kumlama odalarında çok büyük parçaların kumlanması sizlere  sunduğumuz yarı otamatik kumlama kabinleri  ile gerçekleştirilir. Ürünlerimizi incelemek için www.airbestmak.com sitemiz sizin için hazırlanmıştır. Orta boy parçaların manuel / otomatik olarak kumlanması için kumlama kabinlari kullanmaktadır. Çok girift / karmaşık geometrik yapıya sahip parçaların kumlanmasında, özel ve hassas parçaların kumlanmasında kullanılmaktadır. Kumlama kabinleri küçük ve kapalı sistem oldukları için yer sorunu yaşayan firmalar için oldukça idealdir. farklı model ve ebatlarda ürettiğimiz kumlama kabinleri ve kumlama holleri için bizimle iletişime geçmenizi isteriz. Size en uygun Kumlama sistemini projelendirip üretim departmanınızda yer almak isteriz.



OTOMATİK KUMLAMA
Genellikle üzerinde kesme veya kaynak işleri yapılmamış çelik malzeme ,profil,sac elemanlarının ya da belli ölçülerdeki kesme kaynak işleri yapılmış çelik malzemenin kumlanmasında,küçük ve çok sayıda metal parçaların kumlanmasında trübinli otomatik kumlama makineleri kullanılır.Trübinli Otomatik Kumlama makinaları,yarı-otomatik sistemlerle çalışır.Bu sistemin avantajı makineye girebilecek büyüklükteki malzemenin hızla ve ekonomik olarak kumlanabilmesidir. Profil kumlama makinesi, Sac kumlama makinesi be kontünü kumlama makineleri ile size fuygun çözümler üretmekteyiz. Dezavantajı ise büyük malzemelerin kumlanamamasıdır. Örneğin bir iş makinesini,bir yakıt tankını bir konteynırı,bir çelik köprüyü yada yerinde kumlama yapılması gereken diğer büyük malzemeleri Kumlama makinesinde kumlayamazsınız.

KUMLAMADA KULLANILAN MALZEMELER
Kumlama makinelerinde çeşitli kumlama aşındırıcı malzemeleri kullanılır. Bunlar, metal esaslı, cam ve mineral esaslı olabilmektedir. Kumlamada kullanılan aşındırıcıların doğru seçilmesi çok önemlidir. Her çeşit kumlama makinesinde kullanılabilecek aşındırıcı çeşidi farklıdır.Kumlama işlemlerinde nozul, nozul tutucu,kumlama maskesi, kumlama eldiveni gibi çeşitli kumlama malzemeleri kullanılır. Bu malzemeler; kumlama uygulayıcısının çalışma güvenliğini sağlamak amacıyla, ve kumlama işleminin verimliliğini artırmak amacıyla kullanılır.Kumlama Sarf Malzemeleri olarak , paslanmaz çelik bilya, cam kürecik, alüminyum oksit bilya, çelik grid,bazalt,silis,kuvarz gibi aşındırıcılar kullanılmaktadır.Silis: Oldukça ince çeşitleri olan silis kumu genellikle ince saclarda hafif şiddetle kumlama yapılacağı zaman kullanılır.Bazalt: Tozuması az denilebilecek bu kum genellikle kapalı ortamlarda kumun geri dönüşümlü olarak kullanılabileceği yerlerde kullanılır.Grit: Tozuması en az ve kumlama gücü en iyi olan kum çeşididir.